Presentation in English Slovene Reading Badge Society | Dimičeva 9, 1000 Ljubljana, Slovenia | Tel: +386 1 430 05 57, 58
O nas | Kontakt | Lokacija
Povečaj besedilo
Pomanjšaj besedilo
Zveza prijateljev mladine Slovenije

Prijava na stran

E-Mail:

Geslo:

   Registracija
Pozabil sem geslo

Prijava na e-mail obvestila

Aktualno

17. SEPTEMBER, DAN ZLATIH KNJIG

začetek bralnega leta Bralne značke

 

17. september (obletnica rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka) je dan zlatih knjig

- začetek branja za Bralno značko!

 

Danes praznujemo:

 

Vsi prvošolci bodo dobili slikanice KAKO JE GOSPOD FELIKS TEKMOVAL S KOLESOM Petra Svetine z ilustracijami Ane Razpotnik Donati.

Pri Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS smo namreč tudi letos uspeli in ob zvesti podpori JAK RS ter sponzorjev (Hofer, BTC, SVIZ Slovenije, Luka Koper, Telekom Slovenije, Elektro Ljubljana) pripravili darilno slikanico za vse prvošolce.

 

 

Razdelili bomo kar 26.000 slikanic, in sicer prav vsem prvošolcem v Sloveniji ter slovenskim otrokom zunaj slovenskih meja.

Na šestih izbranih osnovnih šolah, med njimi bo letos tudi Večstopenjska šola Opčine (slovenska šola v zamejstvu v Italiji), pa bodo slikanice 18. septembra slovesno razdelili slovenski avtorji:


Večstopenjska šola OPČINE
: Peter Svetina, ob 10.00

 

 

OŠ DUŠANA MUNIHA MOST NA SOČI: Ida Mlakar, ob 10.40

 

 

POŠ PLANINA: Janja Vidmar, ob 10.30

 

 

 

OŠ VINICA: Andrej Rozman Roza, ob 8.25

 

 

OŠ KOPRIVNICA: Slavko Pregl, 10.00

DOŠ 1 LENDAVA: Vesna Radovanovič, ob 8.00


Ob tej priložnosti se posebej zahvaljujemo podjetju Hofer, brez katerega tako velika naklada slikanic in srečanja z avtorji ne bi bili mogoči.

 

Ne le najmlajše, ampak prav vse bralce in mentorje ter vse ljubitelje dobrega branja ob začetku bralnega leta v »fitnes za možgane« vabi slovenski raper Rok Terkaj –Trkaj: Fitnes za možgane = branje (dolg je 2.09 min).

 

 

Vabimo vas, da povabilo posredujete in pokažete učencem, kolegom in drugim ljubiteljem in branja, da ga uporabljate na prireditvah za bralno značko in da ga predvajate kadarkoli in kjerkoli se vam zdi smiselno. Verjamemo, da bo tudi vam všeč.

 

Lepa, zanimiva, razburljiva … dobra … branja vam želimo!

 

Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS