Beremo skupaj; NMSB 2021

CDMarko8.9.
1/3

MARKO KRAVOS - NAGOVOR NA POSVETU
Zapeljevanje v branje ali kako branje živi na spletu; 8. september 2021

 

Sporočilo za javnost

 

Beremo skupaj z Nacionalnim mescem skupnega branja 2021
(8. september-10. oktober 2021)

Po treh uspešnih izpeljavah Nacionalnega meseca skupnega branja (NMSB), ki jih spremlja promocijska akcija Beremo skupaj, bomo pobudniki in soorganizatorji tudi letošnjo jesen pripravili številne dejavnosti, s katerimi bomo promovirali branje in povezovanje ob in s knjigami.

Letos bo Nacionalni mesec skupnega branja – NMSB 2021 potekal med 8. septembrom 2021 (mednarodni dan pismenosti) in 10. oktobrom 2021 (do zaključka Tedna otroka®).


Pozornost bomo letos namenili medgeneracijskemu branju. K sodelovanju bomo še posebej povabili starše, stare starše, večgeneracijske skupine, izpostavili bomo pomen družinskega branja, pozorni bomo na branje dečkov/očetov/dedkov …

Na spletni strani https://nmsb.pismen.si/dogodki je odprt dogodkovnik - vabimo vas, da vanj vnesete vse, kar boste na pripravljali.
Upamo in si želimo, da bo veliko bralnega dogajanja potekalo »v živo«, a zagotovo se ne bomo odpovedali uspešnemu delu v spletnih učilnicah, pogovorom/druženjem prek spleta, virtualnim knjižnim sejmom in prodajnim akcijam v spletnih knjigarnah …
Dogodkovnik bo s prikazom vseh bralnih spodbud pokazal živahno in popolno sliko bralnega dogajanja po vsem slovenskem prostoru in nas vabil k povezovanju. Če ste sodelovali pri lanski skupni akciji in ste dogodke že vpisovali, se prijavite z uporabniškim imenom in geslom, ki ga že imate. Vsi drugi se boste seveda lahko registrirali letos.
Ne pozabite: spletni dogodkovnik je za vnose in načrtovanje bralnih dejavnosti »odprt« vse leto!

Ilustracijo Tanje Komadina za NMSB 2021
prispeva Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS.


BRALNA ZNACKA Beremoskupaj 2

 

 

Ostalo gradivo je dostopno na: https://nmsb.pismen.si/gradiva/

 

NAROČILNICA ZA PLAKATE.Beremo skupaj!