Lakota po besedah

plakat ibby 2020 za splet 5.11.2019

Spoštovani sodelavci, mentorji branja,

 

tudi Bralna značka se ponovno z velikim veseljem pridružuje skupnemu praznovanju 2. aprila in skupni bralni akciji, ki sta ju tudi letos zasnovali Slovenska sekcija IBBY in MKL, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo.

 

Letošnje leto je za vse nas še posebej pomembno, saj je prav Slovenska sekcija IBBY »sponzor« 2. aprila 2020, kar pomeni, da se z našim gradivom in spodbudami praznuje mednarodni dan knjig za otroke po vsem svetu.
Poslanico z naslovom Lakota po besedah je napisal Peter Svetina, plakat in vabilo-kocko je ustvaril Damijan Stepančič.

 

MKL, Pionirska nas ob praznovanju vabi, naj si lakoto po besedah tešimo z izbranimi knjigami, zlatimi hruškami, ki letos praznujejo 10. obletnico.

 

Verjamemo, da se boste mentorji branja in mladi bralci v 60. letu Bralne značke in ob praznovanju 60. obletnice, ki nas čaka v prihajajočem šolskem letu, bralne akcije in sladkih bralnih grižljajev zelo razveselili.

 

_____________________________________________________________


mag. Tilka Jamnik, predsednica Slovenske sekcije IBBY:

 

Obogatimo praznovanje 2. aprila s knjigami Petra Svetina in Damijana Stepančiča! Med njimi jih je veliko prejelo zlato hruško!

Bralno akcijo s knjigami pisatelja Petra Svetina in ilustratorja Damijana Stepančiča smo pripravili pri IBBY in v MKL, Pionirski, oba seznama knjig in spodbude za branje najdete na domači strani Slovenske sekcije IBBY:

https://www.ibby.si/index.php/component/content/article/36-slo-novice/356-bralna-akcija-2-april-2020

 

Želim vam prijetno praznovanje 2. aprila, veliko zadovoljnih bralcev in dobrih knjig!