NMSB in Beremo skupaj 2019

NSBM19 logo

K (ponovnemu) sodelovanju vljudno vabimo vse, ki skrbite za bralno kulturo in bralno pismenost in v središče svojega delovanja postavljate otroke, mladino, odrasle in družine oz. delujete medgeneracijsko. Spletna stran že deluje, zato ste vabljeni k vpisu vaših dogodkov, dejavnosti, projektov ali programov, ki jih boste izvedli v času Nacionalnega meseca skupnega branja 2019 v dogodkovnik. Spletno orodje za vnos dogodkov najdete na tej povezavi: https://nmsb.pismen.si/vnos.

Če ste že sodelovali pri lanski skupni akciji in ste dogodke že vpisovali, potem ponovna registracija ni potrebna in se lahko prijavite z obstoječim uporabniškim imenom in geslom (če ju nimate več, nam pišite na naslov dogodkovnik@acs.si). V nasprotnem primeru je potrebna registracija.

Letošnja novost je, da bo spletni dogodkovnik za vnose in načrtovanje bralnih dejavnosti »odprt« vse leto!

Vabimo vas tudi, da všečkate FB profil projekta.

 

Letos se z NMSB pridružujemo evropski bralni kampanji EUReads (Evropa bere: www.europereads.com), ki povezuje bralne aktivnosti po vsej Evropi z namenom, da bi dvignili zavest o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu.

Skladno z enim od ciljev pobude EUReads / Evropa bere vas vabimo, da se nam pridružite pri organizaciji/izvajanju 15 minut branja ali glasnega branja na dan.

BEREMO SKUPAJ Z UNESCO ŠOLAMI

K sodelovanju v NMSB 2019 še posebej vabimo ustanove, združene v UNESCO mrežo. Med vpisanimi dogodki teh ustanov bomo izbrali tri (1 x vrtec, 1 x OŠ, 1 x SŠ) najbolj smiselne, najbolje organizirane, izpeljane … . Izbrane ustanove bomo nagradili z nastopom ustvarjalca in knjižnimi nagradami za bogatitev knjižničnega fonda.

 

V začetku septembra lahko tudi letos pričakujete promocijsko gradivo (plakati in razglednice), ki ga bomo razdelili na podoben način kot lani.

 

Če boste imeli vprašanja ali težave povezane s prijavo dogodkov, se lahko obrnete na Aljo Verdenik (alja.verdenik@acs.si, tel. številka 01 58 42 573), strokovno sodelavko na Andragoškem centru Slovenije in urednico spletnega dogodkovnika. Če boste imeli tehnične težave, se obrnite na Francija Lajovca (franci.lajovic@acs.si). Če boste imeli vsebinska vprašanja, pa se obrnite na Petro Potočnik, nacionalno koordinatorko za NMSB (petra.potocnik@bralnaznacka.si). Odgovorili vam bom v najkrajšem možnem času.

 

Več informacij o skupni akciji najdete na spletni strani NMSB 2019 na povezavi: https://nmsb.pismen.si/.