Projekt Zlata bralka, zlati bralec 2019/2020

naslovnica

 

Pri Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS tudi v letošnjem šolskem letu pripravljamo projekt »Zlata bralka, zlati bralec«, v okviru katerega želimo s knjigami obdariti najboljše bralce iz vse Slovenije in zamejstva, ki so vsa osnovnošolska leta brali za bralno značko.
Letos je izbrana knjiga Pesmi iz galerije Andreja Rozmana Roze, z ilustracijami Jakoba Klemenčiča in spremnimi gradivi strokovnih sodelavcev Narodne galerije. Pripravljamo jo po izdaji Narodne galerije.  

 

naslovnica dvojna

 

Predstavitev organizacijskih elementov in posameznih faz projekta:

·         Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS prevzema odgovornost za izpeljavo projekta v celoti.
·         Zbiranje podatkov o »zlatih bralcih« in distribucijo bodo marsikje po Sloveniji prevzela društva oz. zveze prijateljev mladine. Tukaj lahko najdete seznam tistih, ki so se odločila/-e za sodelovanje. 
·         Osnovne šole boste sodelovale z društvi/zvezami prijateljev mladine, ki delujejo na vašem območju, in ki so navedena/-e v prilogi, če pa vaše šole ne bo »pokrilo/-a« vaše/-a društvo/zveza, boste sodelovale neposredno z Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS, ki bo skrbelo za zbiranje podatkov in distribucijo za vse ostale šole po Sloveniji.

 

·         OSNOVNE ŠOLE PROSIMO DVOJE:

·         da čim prej, a najkasneje do petka, 22. maja 2020, IZPOLNITE IN POŠLJETE VPRAŠALNIK društvu/zvezi prijateljev mladine, če je na seznamu v prilogi in pokriva vaše območje, oz. Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS

   ·         da pomagate razdeliti knjižna darila svojim »zlatim bralcem«.

 

V primeru, da pouka v letošnjem šolskem letu ne bo več, vas bomo o načinu razdelitve knjig obvestili naknadno.

 

Kontaktni podatki: Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana; 01/4300 557, 01/4300 558, e-naslov: info@bralnaznacka.si. 

 

Zaradi izredne situacije izpolnite vprašalnike po svojih trenutnih zmožnostih. Seveda pa si želimo, da bi bili podatki čim bolj popolni, saj nam zelo pomagajo pri pripravi programa in projektov za celotno področje. Hvala!

 

Če želi kdo od vaših mentorjev na šoli prejemati obvestila Bralne značke, naj to sporoči na naš e-naslov: info@bralnaznacka.si.

 

 

Za podporo našim programom se zahvaljujemo Javni agenciji za knjigo Republike Slovenije in Telekomu Slovenije.