Projekt Zlata bralka, zlati bralec 2017/2018

IMG 7439

Pri Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS tudi v letošnjem šolskem letu pripravljamo projekt »Zlata bralka, zlati bralec«, v okviru katerega želimo s knjigami obdariti najboljše bralce iz vse Slovenije in zamejstva, ki so vsa osnovnošolska leta brali za bralno značko.
Letos je izbrana knjiga Barž ≡ kons Srečka Kosovela (ur. Igor Saksida), ki jo je ilustriral Damijan Stepančič. Delo je prejelo nagrado Slovenskega knjižnega sejma za najbolje oblikovano knjigo v kategoriji leposlovje – poezija.
Pripravljamo jo po izdaji Miš založbe: https://www.miszalozba.com/knjige/barz--kons/  

 

Predstavitev organizacijskih elementov in posameznih faz projekta:

 

·         Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS prevzema odgovornost za izpeljavo projekta v celoti.
·         Zbiranje podatkov o »zlatih bralcih« in distribucijo bodo marsikje po Sloveniji prevzela društva oz. zveze prijateljev mladine. TUKAJ lahko najdete seznam tistih, ki so se odločila/-e za sodelovanje. 
·         Osnovne šole boste sodelovale z društvi/zvezami prijateljev mladine, ki delujejo na vašem območju, in ki so navedena/-e v prilogi, če pa vaše šole ne bo »pokrilo/-a« vaše/-a društvo/zveza, boste sodelovale neposredno z Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS, ki bo skrbelo za zbiranje podatkov in distribucijo za vse ostale šole po Sloveniji.

 

OSNOVNE ŠOLE PROSIMO DVOJE:
·         da čim prej (še vedno čakamo nekaj zamudnikov) IZPOLNITE IN POŠLJETE VPRAŠALNIK distributerju, zadolženemu za vaše področje (= vaše društvo/zveza prijateljev mladine, če je na seznamu, oz. Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS),
·         da pomagate razdeliti knjižna darila svojim »zlatim bralcem«.

 

Kontaktni podatki: Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana; 01/4300 557, 01/4300 558, e-naslov: info@bralnaznacka.si. 
Prosimo, da vprašalnikov ne pošiljate na faks, ker smo številko ukinili.

 

VPRAŠALNIK

SEZNAM SODELAVCEV PRI PROJEKTU

 

Za podporo našim programom se zahvaljujemo Javni agenciji za knjigo Republike Slovenije in Telekomu Slovenije.