Projekt Zlata bralka/zlati bralec 2018-2019

NASLOVNICA

Pri Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS tudi v letošnjem šolskem letu pripravljamo projekt »Zlata bralka,zlati bralec«, v okviru katerega želimo s knjigami obdariti najboljše bralce iz vse Slovenije in zamejstva, ki so vsa osnovnošolska leta brali za bralno značko.
Letos je izbrana knjiga Oblike neba Borisa A. Novaka, ki jo je ilustriral Marjan Manček. Delo je skrajšana verzija s priznanjem zlata hruška za izvirno slovensko mladinsko poučno knjigo nagrajene knjige Oblike duha: zakladnica pesniških oblik.
Pripravljamo jo po izdaji Mladinske knjige.

 

Predstavitev organizacijskih elementov in posameznih faz projekta:

·         Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS prevzema odgovornost za izpeljavo projekta v celoti.
·         Zbiranje podatkov o »zlatih bralcih« in distribucijo bodo marsikje po Sloveniji prevzela društva oz. zveze prijateljev mladine. V prilogi lahko najdete seznam tistih, ki so se odločila/-e za sodelovanje. 
·         Osnovne šole boste sodelovale z društvi/zvezami prijateljev mladine, ki delujejo na vašem območju, in ki so navedena/-e v prilogi,
          če pa vaše šole ne bo »pokrilo/-a« vaše/-a društvo/zveza, boste sodelovale neposredno z Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS, ki bo skrbelo za zbiranje podatkov in distribucijo za vse ostale šole po Sloveniji.

 

·         OSNOVNE ŠOLE PROSIMO DVOJE:

·         da čim prej, a najkasneje do ponedeljka, 13. maja 2019, IZPOLNITE IN POŠLJETE VPRAŠALNIK društvu/zvezi prijateljev mladine, če je na seznamu in pokriva vaše območje, oz. Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS

·         da pomagate razdeliti knjižna darila svojim »zlatim bralcem«.

 

Kontaktni podatki: Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana; 01/4300 557, 01/4300 558, e-naslov: info@bralnaznacka.si. 

 

Hvala in lep pozdrav!                                       

Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS

 

Za podporo našim programom se zahvaljujemo Javni agenciji za knjigo Republike Slovenije in Telekomu Slovenije.