Šestošolci na nagradnem izletu v Ljubljani

IMG 4575
1/5

 

V sodelovanju s podjetjem Hofer smo v mesecu aprilu (17., 18. in 24. april 2019) organizirali nagradni izlet za tri slovenske šole, ki so se v letošnjem šolskem letu še posebej posvetile spodbujanju branja za bralno značko pri šestošolcih. Šestošolce, ki so opravili bralno značko, in njihove prizadevne mentorje smo povabili v Ljubljano na kulturno obarvan izlet. Obiskali smo Narodno galerijo, se okrepčali s kosilom in se popeljali z ladjico po Ljubljanici. Po Narodni galeriji sta naše goste popeljala gosta presenečenja, Andrej Rozman Roza in Slavko Pregl! Izletov so se udeležili šestošolci in mentorji OŠ Pod Goro Slovenske Konjice (17. april), OŠ Frana Erjavca iz Nove Gorice (18. april) in OŠ Koroška Bela Jesenice (24. april).

 

Nekaj vtisov:

 
Andrej Rozman Roza je zelo prijazen in pošten gospod. Piše zelo zanimive pesmi in knjige. Je malo starejši pisatelj. Napisal je okoli 20 knjig. Nekatere pesmi so: Urška, pesmi iz rimogojnice … Andrej Rozman Roza je pesnik, dramatik, režiser in igralec. Rojen je leta 1955 v Ljubljani.

Žan, OŠ Pod Goro Slovenske Konjice
___________________________________________________________________________________________

Zjutraj smo za šolo počakali na avtobus in od Hoferja dobili darilo. Prva stvar, ki smo si jo v Ljubljani ogledali je bila Narodna galerija v kateri nam je Slavko Pregl predstavil tri dela, ki so povezana z literaturo. Nato smo si ogledali nekaj slavnih del kot na primer Poletje in Kofetarica ter odšli na kosilo v restavracijo imenovano Druga violina. Hodili smo po naprej Ljubljani in si nato ogledali Ljubljano z ladjico. Bilo mi je lepo saj sem izvedel veliko novega v Ljubljani.

Jaka, OŠ Frana Erjavca Nova Gorica
___________________________________________________________________________________________

Včeraj je bil najboljši dan na svetu. Peljali smo se z ladjico in bili v galeriji. Včeraj mi je bilo vse všeč.

Gabrijel, OŠ Koroška Bela Jesenice