Zlata bralka/Zlati bralec 2020/2021

Naslovka1stran
1/4


Pri Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS tudi v letošnjem šolskem letu pripravljamo projekt »Zlata bralka, zlati bralec«, v okviru katerega želimo s knjigami obdariti najboljše bralce iz vse Slovenije in zamejstva, ki so vsa osnovnošolska leta brali za bralno značko.
Letos je izbrana knjiga Partljič.doc Toneta Partljiča (ur. Miha Mohor in Tone Partljič), z ilustracijami Iztoka Sitarja in spremno besedo Draga Jančarja.

 

Naslovkacela

 

Predstavitev organizacijskih elementov in posameznih faz projekta:
·         Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS prevzema odgovornost za izpeljavo projekta v celoti.
·         Letošnji vprašalnik je pripravljen v orodju za spletno anketiranje 1KA, podatki se bodo torej zbirali avtomatično, centralno. Društva (oz. zveze) prijateljev mladine pa bodo seveda dobila(e) podatke in prevzela(e) distribucijo knjig (kot običajno). Zato je nujno, da v anketi označite, s katerim društvom/zvezo prijateljev mladine sodelujete na vašem območju. Povezavo do vprašalnika so mentorji že prejeli na e-naslove.
Če vaše šole ne bo »pokrilo/-a« vaše/-a društvo/zveza, boste sodelovali neposredno z Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS, ki bo skrbelo za zbiranje podatkov in distribucijo za vse ostale šole po Sloveniji (označite, da sodelujete neposredno z nami).

OSNOVNE ŠOLE PROSIMO DVOJE:
- da čim prej, a najkasneje do petka, 14. maja 2021, IZPOLNITE VPRAŠALNIK v 1KI.
- da pomagate razdeliti knjižna darila svojim »zlatim bralcem«.

Zaradi izredne situacije izpolnite vprašalnike glede na podatke, ki jih trenutno imate.
Seveda pa si želimo, da bi bili podatki čim bolj popolni, saj nam zelo pomagajo pri pripravi programa in projektov za celotno področje.
Hvala!

Mentorji branja, ki želijo prejemati obvestila Bralne značke, a jih še ne dobivajo, naj to sporočijo na naš e-naslov: info@bralnaznacka.si.

 


Za podporo našim programom se zahvaljujemo Javni agenciji za knjigo Republike Slovenije in Telekomu Slovenije.