Zlata bralka/zlati bralec 2022/23

NaslovnicaKako razumeti svet

Pri Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS smo tudi v letošnjem šolskem letu pripravili projekt »Zlata bralka, zlati bralec«, v okviru katerega smo s knjigami obdarili najboljše bralce iz vse Slovenije in zamejstva, ki so vsa osnovnošolska leta brali za bralno značko.


Letos je bila izbrana knjiga Kako razumeti svet. 50 abstraktnih izumov dr. Tine Bilban in ilustracijami Ivana Mitrevskega (Miš založba).

 

NaslovnicaKako razumeti svet

 

Predstavitev organizacijskih elementov in posameznih faz projekta:

·         Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS prevzema odgovornost za izpeljavo projekta v celoti.
·         Vprašalnik je pripravljen v orodju za spletno anketiranje 1KA, podatki se bodo torej zbirali avtomatično, centralno.
Društva (oz. zveze) prijateljev mladine, ki bodo letos sodelovala(e), pa bodo seveda dobila(e) podatke in prevzela(e) distribucijo knjig (kot običajno).
Zato je nujno, da v anketi označite, s katerim društvom/zvezo prijateljev mladine sodelujete na vašem območju.

Če vaše šole ne bo »pokrilo(a)« vaše(a) društvo/zveza, boste sodelovali neposredno z Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS, ki bo skrbelo za zbiranje podatkov in distribucijo za vse ostale šole po Sloveniji (označite, da sodelujete neposredno z nami).


OSNOVNE ŠOLE PROSIMO DVOJE:

- da čim prej, a najkasneje do srede, 26. aprila 2023, IZPOLNITE VPRAŠALNIK (povezavo do vprašalnika ste mentorji/koordinatorji prejeli po elektronski pošti),

- da pomagate razdeliti knjižna darila svojim »zlatim bralcem«.

 

Za podporo našim programom se zahvaljujemo Javni agenciji za knjigo Republike Slovenije in Telekomu Slovenije.

 

ZBIRKA ZLATA BRALKA/ZLATI BRALEC 2022/2023