Aktualno

december

Spoštovani sodelavci!

Na pragu praznikov vam sporočamo nekaj obvestil:

 

1. Tudi letos za nakup motivacijskega gradiva za Bralno značko do konca leta 2020 (naročila oddana do 31. decembra 2020) priznavamo naročnikom 10 % popusta.

Društvom in zvezam prijateljev mladine tradicionalno priznavamo še dodatni 10 % popust.

Naročilnico pošljite na naslov Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS po klasični ali elektronski pošti (info@bralnaznacka.si), gradivo pa lahko naročite tudi kar s spletnim obrazcem https://www.bralnaznacka.si/sl/obrazci/motivacijsko-  gradivo/

Pošiljamo tudi povezavo na pregled gradiva in na letošnje plakate NMSB, ki jih še lahko naročite, oz. na vse spletno gradivo, ki je na voljo brezplačno.

2. Nekateri prijazno sprašujete:

Ali lahko del dohodnine za donacije (do 0,5 %) namenim tudi Bralni znački? Odgovor je: DA! Kot društvo, ki sodi med nevladne organizacije, bomo hvaležni za vse donacije - vaš prispevek bo pomagal otrokom in mladim stopiti v svet branja.

Kaj naj naredim, da bo del moje dohodnine porabljen v ta namen? V obrazec vpišite svoje podatke in ZAHTEVO pošljite svoji davčni izpostavi oz. uradu ali pošljite na naš naslov:
Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana (in bomo zahtevo naprej poslali mi).
Obrazec lahko oddate tudi elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki.
(Davčna številka Društva Bralna značka Slovenije - ZPMS je: SI89674928.) HVALA!

3. Ostržkova knjižna polica:

Če iščete ideje za nakup knjižnih novoletnih daril: prodaja knjig (po znižanih cenah za mentorje, člane …) na naši Ostržkovi knjižni polici.

Zaenkrat so v ponudbi knjige dveh založb: Zala in Miš.
Vabljeni k nakupu.
Če želite prejeti naročane knjige še v tem letu, pošljite naročila najkasneje do 21. decembra.

 

4. Za vse, ki so vam všeč ilustracije slovenskih avtorjev, in bi si želeli kakšno tudi kupiti (na voljo so originali in "printi"): 3. decembra se je v Vodnikovi domačiji Šiška odprl VI. DECEMBRSKI SEJEM ILUSTRACIJE, trajal bo vse do 29. decembra.

 

5. Predstavljamo vam prvo številko časopisa Sekcije za mladinske knjižničarje pri ZBDS (Zveza bibliotekarskih društev Slovenije): SeM@FoR. Vabljeni k ogledu.

 

6. Spominjamo na revijo Otrok in knjiga (pri Mariborski knjižnici), ki je edina strokovna revija v Sloveniji s področja mladinske književnosti, književne vzgoje in s knjigo povezanih medijev. Morda jo komu naročijo decembrski dobri možje :): Naročilnica.

 

7. Priročnik MKL Pionirske – centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo je predstavljen na tej povezavi: https://www.mklj.si/prirocnik, od tam lahko dostopate do naročilnice in do arhiva priročnikov.


Sporočamo tudi sveže obvestilo strokovnih sodelavcev Pionirske - centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo (MKL)
Uredili in dopolnili so nekaj predstavitev za Priročnik 2020 in za predstavitev založb in njihovih knjig, ki so letos prejele znak za kakovost zlata hruška.

Tako si na domači strani MKL lahko ogledate MP4, in sicer:

pod Strokovne srede sta v okviru novembrske strokovne srede povezavi na predstavitev Priročnika in na prispevek Kinodvora;

ter pod Zlata hruška v naboru Gradivo, predstavitev Zate hruške 2020.

ali bolj preprosto:

Priročnik: https://www.youtube.com/watch?v=nas44pUM4rg

Kinodvor: https://www.youtube.com/watch?v=NtLpK0jWYhM

Zlate hruške: https://www.youtube.com/watch?v=OMlEX1bUEgo  

 

8. ALI VESTE DA …:
- ima velika večina splošnih knjižnic v Sloveniji darilne bone, s katerimi lahko svojim dragim »podarimo knjižnico« (letno članarino). Pozor, vpis v knjižnico je za otroke in mladino do 18. leta in brezposelne brezplačen!

- vpis v splošno knjižnico pomeni tudi možnost izposoje e-knjig na portalu Biblos!

 

Do novih novic prav prisrčno pozdravljeni,

 

Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS