Praga

P3191822 1

V torek, 19. marca je učence dopolnilnega pouka slovenščine v Pragi v prostorih slovenskega veleposlaništva obiskal Boštjan Gorenc Pižama in se nam predstavil kot pisatelj in prevajalec otroške in fantazijske literature.

Takoj na začetku svoje predstavitve je napovedal najbolj dolgočasen nastop, kar smo jih kdaj doživeli, vendar otroci na njegove pretnje niso reagirali, saj so vnaprej vedeli, da temu ne bo tako.

 

P3191816 1

 

V dveh ločenih skupinah mlajših in starejših otrok nam je predstavil nekaj svojih zgodb in odlomkov iz prevodov. Srečali smo se s kapitanom Gatnikom in Šnofijevo druščino, poznamo tudi gospoda Gnilca in Čudo.

Z emotikoni nam je uspelo prebrati celo del Prešernove Zdravljice in uspešno smo z njimi odkrivali naslove otroških zgodb in pravljic.

 

P3191823 1

 

V večernem času se je Boštjan Gorenc predstavil še odrasli publiki. Avtor nam je večer popestril z neresnim predavanjem o resni literaturi in tudi odraslo občinstvo navdušil s svojih nastopom.

Društvu Bralna značka Slovenije - ZPMS se v imenu praških Slovencev, predvsem pa v imenu učencev dopolnilnega pouka slovenščine, iskreno zahvaljujem za možnost srečanja s priljubljenim avtorjem, ki nas je ogrel s svojim humorjem, domiselnostjo in prisrčnim nastopom.

 

Helena Poche, učiteljica dopolnilnega pouka slovenščine v Pragi